Valašské degustační menu s Jiřím Hrachovým 27.4. 2024 od 18:00

V sobotu 27.4. bude restaurace uzavřena z důvodu příprav na degustaci.

Nově otevřeno i ve středu a čtvrtek od 11:00 do 21:00h.

Krkonošské degustační menu 2.12. od 18h

Zveme vás na speciální Krkonožské degustační menu. Známé místní recepty uchopí Martin Ponka společně s Odrou Hutníkem, tak jak jste je ještě nejdli. Přečtěte si o tom více zde....

Pozor rezervace je nutná!

Tel.: 603 345 565 

Je nám obrovskou ctí, že Vám můžeme v sobotu 2. 12. 2023 od 18h nabídnou nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Martin Ponka a Ondřej Hutnik si pro Vás přichystali degustační menu o 6 chodech s pravou chutí Krkonoš, ale v moderním pojetí!
 
 
A proč právě Krkonoše?
Martina i Ondru pojí více věcí než jen vášeň k vaření a dobrému jídlu. Pojí je i to, že oba pochází z podhůří Krkonoš. A tak se spojili, aby pro vás vytvořili tento neobyčejný gastronomický zážitek.
Nezapomeňte si udělat svoji rezervaci v čas kapacita je omezena!
tel: 603 345 565 nebo email: restaurace@lucnipenzion.cz
 
Kdo je vlastně Ondřej Hutnik?
Ondra začal s vařením ve Skotsku, kde během dvou let působil v různých hotelech (Auchen castle, Isle of Barra, Duke of Gordon). Po návratu domů jeho první kulinářské kroky v ČR vedly do restaurace Maze by Gordon Ramsay v hotelu Hilton old Town. Poté zamířil v pozici sous chef do restaurace Phenix- café. Další štací byla restaurace V Zátiší a následně restaurace Čestr z řetězce Ambiente. Odtud přestoupil do hotelu Mandarin Oriental Prague, kde strávil 5 let a z toho poslední 2 roky na pozici zástupce šéfkuchaře. Také pobýval na zahraniční stáži v dánské Kodani v michelinské restauraci Geranium, která je momentálně hodnocená jako nejlepší restaurace světa. Další stáž byla v hotelu Mandarin Oriental v Šanghaji v restauraci Yong Yi Ting specializované na regionální šanghajskou kuchyni, která je oceňená 1 michelinskou hvězdou. Následující velkou zkušeností bylo působení na pozici sous chef v 3 patrové asijské restauraci Sia v centru Prahy pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta. S ním pak absolvoval cestu po Hongkongu a Taipeji pro sbírání další asijské inspirace. Pak přišla další výzva v podobě vedení Foodway cateringu na pozici šéfkuchaře a také řízení kuchyně Statku u Prahy ve Škvorci. Nyní už vede 3. rokem kuchyni na statku Dvůr Perlová voda v Českém středohoří. Vaří tady českou moderní kuchyni ze sezónních a lokálních surovin. Spolupracuje s místními farmáři a dodavateli. Má tu své pole se zeleninou, bylinkovou zahradu, biotopní jezírko s rybami, chovají si tu i jehňata a mangalice. Prostě si našel gastronomický ráj uprostřed venkova, kde si plní svůj kuchařský sen.
 
Degustační menu