Valašské degustační menu s Jiřím Hrachovým 27.4. 2024 od 18:00

V sobotu 27.4. bude restaurace uzavřena z důvodu příprav na degustaci.

Nově otevřeno i ve středu a čtvrtek od 11:00 do 21:00h.

Jarní degustační menu s Radkem Davidem 30.3. 2024

Dne 30.3. budeme mít tu čest v naší kuchyni přivítat skvělého a uznávaného kuchaře Radka Davida, který si pro Vás připraví jedninčené degustační menu! Nenechte si ujít možnost ochutnat jídla od kuchaře, který si přivezl jako člen Národního týmu AKC ČR ze světových soutěží mnoho medailí.... 

 

JARNÍ MENU

 

Losos 36 °C,

uzená zakysaná smetana, ředkvičky, petrželkový krém a salátová okurka

 

„Jarní kulajda jinak“

Ragú z hub, bílého chřestu a brambor, lehce vařené vejce,

křupavé brambory a koprový olej

 

Hráškový krém, presované uzené koleno,

pyré z medvědího česneku a krutony z briošky

 

Candát, fregola di sarda s lískovými ořechy,

citrónové pyré a divoká brokolice

 

Telecí hřbet a kroketa z rozdušeného telecího masa,

 zelený chřest, bramborový fondán a Bernská omáčka

 

Pěna z bílé čokolády a vanilky, cremeux ze slaného karamelu, cookies crumble, červená rebarbora, cassis gel a maliny

 

Cena celého menu je 1590,-

 


 

Radek David

        ,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce přeměním v jídlo v moderním provedením.´´

Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda.

Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování.

Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se přes 70 kuchařských soutěží po celém světě.

V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.

Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům. Už měl možnost vařit v Provence La Chassagnette, v Piemontu restaurace Violetta, v Londýně prošel restaurace Pollen Street Social, Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre, Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….

Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.

 

Rád předává zkušenosti a dělí se nimi na jeho veřejném facebooku https://www.facebook.com/radekdavidfan/ nebo na svých stránkách www.radekdavid.cz, kde se dočtete mnohem více.