JARNÍ MENU
Losos 36 °C,
uzená zakysaná smetana, ředkvičky, petrželkový krém a salátová okurka
„Jarní kulajda jinak“
Ragú z hub, bílého chřestu a brambor, lehce vařené vejce,
křupavé brambory a koprový olej
Hráškový krém, presované uzené koleno,
pyré z medvědího česneku a krutony z briošky
Candát, fregola di sarda s lískovými ořechy,
citrónové pyré a divoká brokolice
Telecí hřbet a kroketa z rozdušeného telecího masa,
zelený chřest, bramborový fondán a Bernská omáčka
Pěna z bílé čokolády a vanilky, cremeux ze slaného karamelu, cookies crumble, červená rebarbora, cassis gel a maliny
Cena celého menu je 1590,-
Radek David
,, Při přípravě jídel mě vždy inspiruje sezónnost a suroviny v té nejlepší kvalitě, ty pomocí techniky a kuchařské práce přeměním v jídlo v moderním provedením.´´
Posledních 20 let pracoval jako kreativní šéfkuchař pro pražské restaurace La Veranda a The Bistro, průhonickou restauraci Babiččina zahrada, 5 kyjevských restaurací Fajna Familia a La Veranda.
Rok a půl pracoval jako kreativní šéfkuchař pro firmu Aramark, která je poskytovatelem firemního stravování.
Dlouholetý člen seniorského národního kuchařského týmu AKC ČR a nyní je kapitánem InterGast Culinary Teamu. Zúčastnil se přes 70 kuchařských soutěží po celém světě.
V soukromí je velký milovník cestování, fotografování, sběratel kuchařských knih a jídelních lístků.
Každoročně odjíždí na pracovní stáže do zahraničí, aby si rozšířil vědomosti a měl možnost se podívat do kuchyně špičkovým světovým šéfkuchařům. Už měl možnost vařit v Provence La Chassagnette, v Piemontu restaurace Violetta, v Londýně prošel restaurace Pollen Street Social, Dinner by Heston Blumenthal, Marcus, Story, Typing Room, Pied à Terre, Alyn Williams at the Westbury, L´Autre Pied, Ametsa with Arzak instruction, The Ledbury, Latium a atd….
Podílel se jako autor na knihách Bio menu, Sexy moderní česká kuchyně a spolupracuje na knihách s Romanem Vaňkem.
Rád předává zkušenosti a dělí se nimi na jeho veřejném facebooku https://www.facebook.com/radekdavidfan/ nebo na svých stránkách www.radekdavid.cz, kde se dočtete mnohem více.